top of page

Dierentuin van
de toekomst

missieenvisiehoek_edited.png

Dierentuin Animal Farm is een van de kleinste dierentuinen van Nederland. Ooit zijn we begonnen als kinderboerderij, maar we zijn inmiddels een volwaardige dierentuin. We werken hard om de dierentuin elke dag een stukje beter en mooier te maken, voor onze dieren, de bezoekers en alle andere partijen die gebruik maken van het terrein. Als dierentuin zijn we ons bewust van het steeds grotere conflict tussen mens, dier en milieu. Hier gaan we oplossingsgericht mee om. Wij vinden dierenwelzijn, dierethiek en educatie heel erg belangrijk. Samen bouwen we aan de ‘dierentuin van de toekomst’. 

Dieren

Het welzijn van de dieren staat altijd bovenaan. Wij doen er alles aan om dieren te stimuleren in hun natuurlijke gedrag en hanteren hierbij managementsystemen zoals vijf vrijheden van Brambell, Sabrina Brando et al. Animal Concept etc. 

Wij willen dieren huisvesten op een wijze die past bij hun natuurlijke behoeften. Een verblijf is niet alleen een hok, maar hun leefomgeving! Een natuurgetrouw verblijf verhoogt het natuurlijke gedrag van de dieren en de educatieve waarde voor de bezoekers.

In de buurt

missieenvisiehoek_edited.png

Wij willen betrokken zijn bij de gemeentes, scholen, bedrijven en andere maatschappelijke organisaties. Naast onze status als dierentuin, ambiëren we ook een thuis te zijn voor de vele verzorgers en vrijwilligers van de dierentuin. Tevens wensen we een grote maatschappelijke toegevoegde waarde te hebben voor de sociale cohesie in de wijk.

Natuur

Als dierentuin willen we niet alleen educatie en ondersteuning bieden aan natuurbehoud van de dieren uit onze collectieplan. Juist de inheemse flora en fauna krijgen een belangrijk podium op het terrein en we proberen duurzaam ondernemen te stimuleren. Binnen ons collectieplan worden dieren gehuisvest welke passen binnen onze mogelijkheden. Hierbij gaat een voorkeur uit naar dieren uit de opvang en wordt gekeken hoe wij bij kunnen dragen aan de natuurlijke positie van dieren in hun oorspronkelijk leefgebied (natuurbehoud).  

Educatie

missieenvisiehoek_edited.png

Wij willen onze bezoekers laten zien hoe mooi, excentriek, divers en spannend de natuur is. Maar ook hoe gevoelig en kwetsbaar het is. Binnen het educatieplan leggen we de focus op relevatie naar onze eigen inheemse natuur en maatschappelijke kwesties.

Voor iedereen

Wij vragen geen entree, zodat wij voor iedereen toegankelijk zijn. Dit geldt voor de dierentuin, alsmede voor de algemene activiteiten die we organiseren.

Moestuin.JPG

Dit is wat wij willen bereiken

bottom of page